Yandex

BurstCoin BURST

Jelena Valute Jedinstveni Prikazi: 45
0 (0 Recenzije)
Usporediti s:
BurstCoin BURST image

BurstCoin je prva kriptovaluta koja može biti minirana algoritmom dokazivanja kapaciteta. Sa Burst-om i njegovim algoritmom ProCount-of-Capacity (PoC) koji koristi slobodan prostor na disku, a ne CPU-ove i GPU-ove koji troše energiju, rudarstvo jedva da troši više energije nego samo ostavljanje računara.

Burstcoin je jedini novčić koji koristi prazan prostor na vašem hard disku za rudarstvo. Rudarstvo većine kovanica zahteva specijalizovane, skupe, energetski intenzivne mašine da se uključe u dokazivanje rada. Međutim, Burstcoin koristi jedinstveni proces poznat kao dokaz kapaciteta, sa redovnim hard diskom, za obavljanje energetski efikasnog rudarstva. Rudarstvo je tako efikasno, da biste mogli da rudite sa Android telefona ili Raspberri Pi.

Rudarstvo sa hard diskovima

Procjene prema kraju 2017. izračunate za svaki terabajt prostora na tvrdom disku koji ste dodijelili mreži, trebali biste provesti prosječno 21 Burstcoins tjedno. Tada je bilo više od 150.000 terabajta memorije posvećenih mreži. Danas se taj broj povećao na preko 270.000 terabajta. On-line Burstcoin novčanik će vas provesti i kroz početak iscrtavanja tvrdog diska tako da možete odmah početi sa rudarstvom. Pukotina je dizajnirana tako da bude kovanica pogodna za rudarstvo, kako bi se osigurala decentralizacija blok-lanca.

Kako kupiti Burstcoin?

Burstcoin lako je možete kupiti na raznim berzama kao što su: 

 1. Bisq : BTC
 2. Bittrex: BTC
 3. C-Cex: BTC, USD, LTC, Doge
 4. Coinroom: USD, EUR, PLN, GBP,
 5. Livecoin: BTC
 6. Poloniex: BTC
 7. UpBit: BTC

Gdje možete pohraniti Burstcoin?

Možete preuzeti online novčanik, gdje možete pristupiti i mnogim decentraliziranim značajkama posuđenim iz Nkt-a. Najbolja i najsigurnija opcija za pohranjivanje kovanica je preuzimanje službenog novčanika i pohranjivanje na hardver novčaniku (ako je podržan) – kao što su Ledger Nano S ili Trezor Wallet ili KeepKey, to su najsigurnije opcije .

Tu je i opcija Burstcoin novčanika, koji je trenutno dostupan samo za Android.

Prednosti:

 • Mnogo energetski efikasniji od PoV
 • Više decentralizovano od PoS-a
 • Novčanik je jednostavan za upotrebu
 • Transakcije prolaze bez problema
 • Niska cena transakcije sa višestrukim izlaskom
 • Čista mapa puta sa planom Dimakiona

Neodstaci:

 • Niska cena
 • Mala zajednica
 • Nema mnogo marketinga

Zaključak:

Burst je kompanija koja je sebi postavila krajnji cilj decentralizacije. Uvođenjem algoritma za dokazivanje kapaciteta, rudarstvo je moguće za sve. Želi stalno da proširi svoju mrežu i učini je sigurnijom za svoje korisnike. ako jednostavno želite da imate pravedno distribuiranu decentraliziranu kripto valutu sa aktivnim razvojnim timom, onda držite oko na ovom novčiću.

0 0

Like us

Copyright © 2017 - 2019. Sva prava pridržana.