Yandex

Novčanici

Jelena Novčanici Jedinstveni Prikazi: 199
Usporediti s:
Datum osnivanja

Sep 30, 2017

Ime osnivača

Konstantin Gladych

Ime

Atomic

Languages

English

Dvoufaktorová autentikace

No

Own private keys

Yes

Atomic novčanik je stvoren kao univerzalni novčanik s više valuta koji će vam pomoći da pohranite i upravljate sa preko 300 kripto valuta, dok se non-stop nove valute dodaju. Atomic novčanik je najnoviji novčanik treće strane koji je lansiran kao sveobuhvatno rješenje za kripto valutu. Novčanik se promoviše na brojnim online forumima i ima brojne karakteristike koje pokrivaju sigurnost, decentralizaciju, anonimnost, podršku za više valuta, atomske zamjene (Atomic Swap), razmjene u novčaniku i još mnogo toga. Tu će biti i podrška za brojne kovanice sa više uređaja.

Pored toga što je novčanik, Atomic je mjesto za razmjenu i omogućava zamjene i potpuno je integrisan sa Shapeshift i Changelly. Takođe, sa Atomic novčanikom možete čak koristiti bankovnu karticu za kupovinu Bitcoin, Litecoin, Ethereum i Ripple i sve to direktno iz novčanika.

U vašem Atomic novčaniku čak možete kupiti Bitcoin sa VISA ili MasterCard karticom direktno u interfejsu Atomic novčanika i pretvoriti USD ili EUR u BTC. Čak i ako imate JPI, CAD ili bilo koju drugu valutnu karticu, te valute se automatski pretvaraju u EUR ili USD, u zavisnosti od vašeg izbora. Lako se koristi i ne zahteva specifične tehničke veštine.

Sigurnost

Atomic novčanik je stvoren da bude 100% siguran, pod pretpostavkom da poštujete sigurnosne smjernice za korištenje novčanika. Pošto je to novčanik otvorenog koda, možete sami da proučite kod da biste bili sigurni da nema grešaka ili drugih ranjivosti. Svi kritični podaci čuvaju se samo lokalno na vašem uređaju. S tim u vezi, morate osigurati da vaš uređaj nije zaštićen od zlonamjernih programa i virusa i da se ne povezuje s internetom putem nesigurne Wi-Fi mreže. Veze sa internetom uvek unose određeni nivo rizika kada se radi o kripto valutama, ali ste mnogo sigurniji kada koristite bezbednu vezu. Mada Atomic nočanik zahtjeva jaku enkripciju lozinke.

Drugi način da upravljate ovim rizikom je da uparite Atomic novčanik sa hardverskim novčanikom da biste kreirali fizički bezbednosni sloj. Ovaj fizički nivo sigurnosti osigurava da čak i ako je vašem novčaniku pristupačan daljinski, haker ne može dovršiti transakciju bez fizičkog pristupa hardverskom novčaniku.

Podržane kripto valute

Atomic novčanik već ima podršku za više od 300 kripto valuta i gotovo sve od 500+ ERC-20 kompatibilnih oznaka. Možete čuvati i upravljati BTC, ETH, LTC, KSRP, BNB, TRKS, BCH, KSMR, DASH, ZEC, KSLM, DOGE i mnogim drugim valutama

Ugrađena razmena - Atomic Sawps 

Pošto Atomic Swap još nije široko rasprostranjen, a Atomic novčanik želi da bude rešenje za sve potrebe korisnika, trenutne razmene su već integrisane u novčanik. Korisnici mogu pristupiti i Changelli-u i ShapeShift-u da bi brzo i lako zamenili criptocurrencies po povoljnim cenama. Kombinacija Changelli-a i ShapeShift-a omogućava razmenu preko 100 različitih kripto valuta direktno iz interfejsa novčanika. 

Atomic Swaps deluje kao kombinacija potpuno automatizovane menjačnice i oglasne table zajednice.

Svako može anonimno objaviti obavijest na oglasnoj ploči govoreći koliko od jednog tipa novčića žele trgovati za drugog po trenutnim tržišnim stopama. Kada pokrenete trgovinu, postavljate obaveštenje na oglasnu tablu. Sama Atomic Sawps je poput robota koji prima narudžbu iz obavijesti oglasne ploče, a zatim automatski preuzima novčiće iz dvije pogodne partije i mijenja ih, bez pitanja.

Atomski novčanik sadrži funkcije koje vam omogućavaju da lako pišete te napomene i sistem za usklađivanje kompatibilnih naloga da bi posao robota bio lakši.

Kompatibilnost

 1. Windovs
 2. MacOS
 3. Ubuntu
 4. Debian
 5. Fedora

Gdje nabaviti Atomic novčnik

Atomski novčanik se može preuzeti i koristiti u potpunosti besplatno, iako korišćenje određenih servisa može imati varijabilnu naknadu u različitim tačkama.

Trgovina u Atomic novčaniku

Kriptu valutu možete kupiti kreditnom karticom da biste je poslali direktno preko novčanika, ali morate znati da postoji značajna provizija od 7% i minimalna naknada od 10 USD za to. Novčane transakcije među peer-to-peer valutama takođe mogu imati različite troškove u zavisnosti od valute i odabranih opcija. Moguće su tri vrste trgovine, a dostupnost svake zavisi od kovanica koje želite da trgujete.

Prednosti:

 • Jednostavan za upotrebu
 • Dosta funkcija na jednom mjestu
 • Podržava zamjene
 • Podržava dodatno decentralizovano trgovanje valutama
 • Podržava širok spektar kovanica
 • Korisnik sam čuva vitalne podatke 

Nedostaci:

 • Korisnik je odgovoran za sigurnost svoj novčanika 
 • Mali broj kovanica dostupan na Atomic Swaps

Zaključak:

Iako nije savršen, Atomic novčanik vodi put u budućnost kripto valutnih novčanika i razmjena. Dodavanje podrške za Changelli i ShapeShift je bilo pametno, a kada dodaju mogućnost povlačenja fiat i trading stolova, malo je potrebe da idete bilo gde osim vašeg Atomic Valleta za skladištenje, upravljanje i razmenu svih vaših kripto valuta. To je uzbudljiv projekat koji radi sjajne stvari, dok u budućem periodu obećava još dodatnih funkcija i dostupnosti. 

Slike Zaslona
0 0

Kao što smo

Copyright © 2017 - 2019. Sva prava pridržana.